3 tips om te voorkomen dat afval vastvriest

Het winterweer is echt begonnen, dat hebben we deze week goed gemerkt! Handschoenen en dikke winterjassen zijn onmisbaar geworden. Zolang er geen sprake is van onbegaanbare wegen door vorst of sneeuw, staat ons team van reinigers altijd voor u klaar! Door de lage temperatuur buiten kan het afval in uw kliko vastvriezen, waardoor het lastig is om deze te legen en te reinigen. Er doen de meest fantasievolle verhalen de ronde op het internet over hoe u kunt voorkomen dat het afval vastvriest. Wij hebben 3 simpele tips voor u verzameld waarmee u de vuilophaaldienst en onze reinigers een handje kunt helpen.

  1. Zet de kliko op de juiste plaats
    Wij raden u aan om in de wintermaanden uw kliko in de berging of schuur te zetten. Is dit niet mogelijk, zet de kliko dan op een beschutte plaats (uit de wind). Vorst kan namelijk scheuren in de kliko veroorzaken. Daarom is het belangrijk dat u de kliko pas op de dag zelf aan de straat zet.
  2. Smeer de rand van de deksel in met vaseline
    Niet alleen de inhoud, maar ook de deksel van de kliko kan vastvriezen. Dit kunt u voorkomen door de rand in te smeren met vaseline; eenvoudig én effectief.
  3. Bedek de bodem van de kliko
    U kunt de bodem bedekken met spullen die u waarschijnlijk al in huis heeft. Zo kunt u hiervoor lege eierdozen en kranten gebruiken voor de RST-kliko en hooi, stro of zaagsel voor de GFT-kliko.

Met deze 3 tips kan de vuilophaaldienst eenvoudig uw kliko ledigen, zodat wij hem daarna kunnen reinigen. Want ook in de winter willen wij u voorzien van een schone kliko!

Let op: Bij onbegaanbare wegen door vorst mogen wij, voor de veiligheid van u en onze reinigers, geen reinigingswerkzaamheden uitvoeren. Doordat het (lek)water opvriest, kunnen gladde stoepen en ijsplekken op het wegdek ontstaan. De Nederlandse overheid staat het niet toe om onder het vriespunt te reinigen.

Laat een reactie achter

nl_NL_formalNL