Cleanprofs blijft investeren in duurzaam ondernemen

In onze artikelen geven wij regelmatig tips over hoe u duurzamer kunt leven en bij kunt dragen aan een schoner Nederland. Maar hoe bewust is Cleanprofs zelf bezig met het milieu? Wij maken gebruik van milieuvriendelijke wagens en een unieke werkwijze. In dit artikel leest u hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen.  

Hoe het begon
In 2014 is Cleanprofs opgericht vanuit de overtuiging dat klikoreiniging niet schadelijk moet zijn voor het milieu. Wij doen er dan ook alles aan om deze missie na te streven. Cleanprofs investeert in maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) om onze leefomgeving zo min mogelijk te belasten.

Minder uitstoot door speciale motor
Uitlaatgassen zijn de belangrijkste bronnen van luchtvervuiling. Cleanprofs heeft om deze reden gekozen voor voertuigen die zijn uitgerust met een euro-6 dieselmotor. De regelgeving van de Europese Unie heeft een Emissiestandaard voor voertuigen vastgesteld. De euro-6 motor voldoet aan de nieuwste en hoogst mogelijke standaard van dieselmotoren. Euro 6 motoren stoten minder uitlaatgassen uit dan vergelijkbare euro 5 modellen.

Reinigingswagen met Euro-6 motor

De reinigingswagens optimaliseren
Cleanprofs is gestart met 65 reinigingsvoertuigen die uitgerust waren met een semiautomatische reinigingsunit. In 2014 is de ontwikkeling gestart van een nieuwe volautomatische en PLC-gestuurde reinigingsunit.

De vernieuwde reinigingsunit reinigt kliko’s met koud water onder hoge druk. De kwaliteit van de reiniging wordt voortdurend gecontroleerd door sensoren waardoor het gebruik van warm water overbodig is.

Systeem voor PLC-gestuurde reinigingsunit

Op deze wijze wordt het milieu gespaard, aangezien water wordt opgewarmd door de verbranding van fossiele brandstoffen zoals diesel. Bovendien worden er geen chemische middelen ingezet. Wij voorzien de consument van een frisse kliko door het gebruik van een 100% biologisch (citroen) geurextract.

De reinigingswagens zijn voorzien van een uniek filtersysteem waardoor Cleanprofs dagelijks zo’n 52 kuub water bespaart. Het water dat wij gebruiken voor de reinigingen wordt ter plaatste gefilterd in de reinigingswagens en hergebruikt voor circa 150 reinigingen. Aan het einde van de werkdag wordt dit water nog een keer gefilterd en mag het worden afgevoerd via het regenwaterriool. Het residu wordt op een verantwoorde wijze afgevoerd naar één van onze logistieke servicepunten.

Uniek filtersysteem waardoor water hergebruikt wordt voor circa 150 reinigingen

Water besparen door eigen waterbron
Naast innoveren op het gebied van voertuigontwikkeling vinden wij waterbesparing erg belangrijk. Wij investeren daarom in het aanleggen van eigen waterbronnen op alle zeven logistieke service punten. In een eerdere blog vertellen wij wat het resultaat van deze investering is.

Ook in 2018 zullen wij op zoek blijven naar nieuwe mogelijkheden binnen het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Stilstaan is immers achteruitgaan. Wilt u op de hoogte blijven van tips, de laatste nieuwtjes en een kijkje achter de schermen krijgen? Volg ons dan op Facebook!

Leave a Comment