Containerreiniging

Maak kennis met de grootste containerreiniger van Nederland.

Cleanprofs containerreiniging

Een container is een voedingsbron voor bacteriën en beestjes. Dit komt omdat er meestal vuiligheid achterblijft na het legen van de container door de vuilophaaldienst. Het residu dat zich vastkleeft op de bodem en zijwanden van een container veroorzaakt onaangename geuren en is een voedingsbodem die kan leiden tot ziekten zoals E. coli, Salmonella en Listeria

 
Hoe maak ik mijn container schoon?

Door het regelmatig schoonmaken van containers voorkom je dat de bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Het schoonmaken kun je zelf aanpakken met de hogedrukspuit en chemische middelen, of laat Cleanprofs deze taak van je overnemen.

Cleanprofs reinigt de container op een professionele en milieuvriendelijke manier en laat een fris ruikende container bij je achter.

Reiniging op de leegdag

Afhankelijk van het soort abonnement komen wij 2-wekelijks of maandelijks voor de deur om de container te reinigen. De dag dat wij komen stemmen wij af op het schema van de vuilophaaldienst. Hierdoor hoef je maar op één dag de container buiten te zetten voor zowel het legen als het opfrissen van de container

Hoe wij reinigen

De deksel en randen van de afvalbak worden allereerst met een hogedrukreiniger schoon gespoten. Hierna wordt de bak aan ons speciaal ingerichte reinigingsvoertuig gekoppeld en in het voertuig gewassen. Wij wassen met koud water onder hoge druk en een citroenextract. Door de hoge druk die wij gebruiken hoeven wij geen gebruik te maken van chemicaliën en warm water.

Hergebruik van water

De filterinstallatie scheidt het water van de vetten, oliën en vuilresten. Waardoor het water opnieuw gebruikt kan worden voor meerdere reinigingen en zo schoon is dat we dit in het regenwaterriool mogen terugstorten. Wanneer een consument dit thuis voor de deur zou doen kan het water eenmalig gebruikt worden en wordt er vaak gebruik gemaakt van chloor om de nare geurtjes te maskeren.

Milieuvriendelijk

Cleanprofs kiest ervoor om koud water te gebruiken. Door het gebruik van koud water kunnen vetten niet goed oplossen waardoor de filterinstallatie deze eenvoudig kan scheiden van het water. Deze werkwijze maakt het mogelijk om stoffen die het rioleringssysteem ernstig vervuilen op verantwoorde wijze af te voeren. Tevens voorkomt dit extra brandstof om het water te moeten verwarmen. Het spoelwater blijft in het voertuig totdat het op verantwoorde wijze geleegd kan worden bij een van de 6 logistieke servicepunten in Nederland.
nl_NL_formalNL