Geen waterverspilling door eigen waterbron

Achter de schermen zijn wij voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen. En we hebben een hoogtepunt bereikt: Ons eigen bronwater! Daar zijn we best een beetje trots op.

Waarom ons eigen bronwater?
Nederlandse huishoudens verbruiken gemiddeld 52.000 liter water per jaar. We laten de kraan aan staan, wassen onze auto’s en douchen (te) lang; hiervoor verbruiken we onnodig kostbaar drinkwater.

Kliko’s reinigen is ook zo’n typisch klusje waar u al snel veel water én veelal zelfs schadelijke chemicaliën voor gebruikt. Om kostbaar drinkwater te besparen hebben wij een eigen waterbron geslagen.

De eerste waterbron in Almere
Vrijdag 31 oktober 2017, om klokslag 09:00, stonden we met ons team klaar in Almere. We werden meteen enthousiast toen Van der Haar, dé specialist in het aanleggen van waterbronnen, het terrein van onze LSP op kwam rijden. Na een kort overleg gingen de medewerkers meteen aan de slag.

Er werd een hoge installatie gebouwd waarmee de buizen één voor één de grond in werden geboord.

Tijdens het proces werd de samenstelling van het water regelmatig getest. “Zodra je zacht zand tegenkomt zit je goed en weet je dat je diep genoeg zit”, aldus één van de werkkrachten. Na een diepte van 32 meter was dit punt bereikt.

Tegen de middag waren we op zuiver water gestuit! Het resultaat van deze bronboring? Vanaf heden wordt dit bronwater gebruikt voor het reinigen van de kliko’s van al onze klanten!

Almere is nog maar het begin. Onze andere logistieke servicepunten staan hiervoor namelijk al ingepland.

Leave a Comment