Service & meer

Hoe gaan we te
werk bij cleanprofs?

Cleanprofs is een containerreinigingsbedrijf die zowel persoonlijke als zakelijke containers reinigt. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking? En wat is belangrijk om te weten over de werkwijze van Cleanprofs? Je leest erover in deze blog!

Containers aanmelden,
Hoe doe ik dat?

Cleanprofs biedt mensen in heel Nederland containerreinigingen aan. Dit doen wij met abonnementen. Afhankelijk van jouw behoeftes komen wij 1 keer per maand, 2 keer per maand, of 1 keer per 2 maanden jouw containers reinigen. Je kan zelf een abonnement samenstellen door je gegevens in te voeren en de containers toe te voegen die gereinigd moeten worden. Je kan het abonnement helemaal eigen maken.

Nadat je het abonnement samengesteld hebt en je de aanmelding bevestigt, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Jouw gegevens worden dan verwerkt in ons systeem.

Heb je al een abonnement bij ons, maar wil je een nieuwe container toevoegen die ook gereinigd moet worden? Stuur ons een bericht via dit formulier! Dan kunnen wij dit toevoegen en u meer informatie hierover geven.

Wanneer reinigen
jullie welke containers?

Onze afdeling Planning is dagelijks druk bezig om de planning voor de reinigers te maken. Per klant maken wij een specifieke planning. Deze is gebaseerd op de kalender van jouw lokale vuilophaaldienst(en). Wij komen namelijk langs op dezelfde dagen dat jouw container ook geleegd wordt. Omdat elke soort container op verschillende dagen geleegd wordt, reinigen wij ook altijd elke soort container op verschillende dagen. Zo reinigen wij dus niet de Gft, Rest, Plastic, Duo en Pmd container tegelijkertijd, maar apart. Net zoals de gemeente deze containers ook niet tegelijkertijd leegt.

Als je dus meerdere soorten containers hebt in 1 abonnement, komen wij meerdere keren per maand langs. Stel je voor je hebt een Gft en Rest container in jouw abonnement, komen wij 1 dag in de maand langs om jouw Gft container te reinigen. Op een andere dag in de maand komen wij langs om jouw Rest container te reinigen.

Na de aanmelding
Wat gebeurt er nu?

Als jouw aanmelding verwerkt is in ons systeem ontvang je een welkomstmail van ons. Hierin vind je het volgende: De mogelijkheid op de locatie van jouw container(s) aan te geven. Dit is heel belangrijk om in te vullen, anders kunnen we deze niet vinden.

Stickerinstructies. Binnen 5 tot 10 werkdagen ontvang je een adressticker. Deze moet geplakt worden op de deksel van jouw container. De grote sticker voor op de voorkant van de container wordt door ons aangebracht.

Daar lees je hieronder meer over.

Reinigingsschema
Wanneer komen wij langs?

Nu je officieel klant bent van Cleanprofs, heten wij jou van harte welkom! Het reinigingsschema is heel belangrijk voor jou als klant om goed in de gaten te houden. In dit schema zie je op jouw postcode en huisnummer wanneer wij langskomen om jouw container(s) te reinigen. Zoals eerder verteld, zal elke soort container op een andere dag gereinigd worden. Maar wij komen altijd langs op dezelfde dag dat de container geleegd wordt door de gemeente. Wij kunnen natuurlijk niet volle containers reinigen.

Als je jouw huisnummer invoert, doe dit zonder een mogelijke toevoeging (zoals huisnummer a). Wij gaan of op huisnummer, niet op toevoeging. Mocht je een melding ‘niet gevonden’ krijgen, neem dan contact met ons op.

Ben je nog geen klant van Cleanprofs? Dan is het mogelijk dat je de melding ‘niet gevonden’ krijgt. 

Hoe werken de reinigingen precies?

Wij komen langs op de dag dat de reiniging van jouw container gepland staat. Onze reinigers werken van 10:00 tot 19:00. Het is dus ook de bedoeling dat jouw container tot 19:00 aan de straat staat. Elke ochtend krijgen onze reinigers hun planning voor diezelfde dag binnen. Elke reiniger heeft dagelijks tussen de 100 en 150 containers die hij moet reinigen. De route naar deze containers is zo efficiënt mogelijk opgesteld door onze Planningsafdeling.

Is de reiniger aangekomen bij jouw container? Dan spuit hij deze van binnen eerst schoon met het handpistool. Ook wordt de binnenkant van de deksel schoongespoten. Daarna wordt de container gehaakt aan onze reinigingswagen en gekanteld. Er wordt een wasprogramma gekozen dat het beste past bij de staat van de container. Met een sproeikop wordt de container van binnen helemaal schoongespoten. Wij maken de binnenkant schoon, niet de buitenkant. Dit is omdat de bacteriën echt zitten ín de container.

Als jouw container te vuil of niet geleegd is, kunnen wij deze niet reinigen. Wij legen geen containers, we reinigen deze alleen. Ook als wij vet, olie, uitwerpselen en kattengrind los in de bak tegenkomen mogen wij deze niet reinigen. Dit mag namelijk niet volgens de milieuwetgeving los weggegooid worden in de container. Als dit in ons water terecht komt, komt het ook weer in het milieu terecht. Dit zorgt voor heel veel vervuiling! Ook kan het onze waterfilters beschadigen. Daarom besluiten wij om deze vervuilde containers over te slaan. Als dit het geval is nemen wij contact met jou op.

Hoe vaak komen we
reinigen per jaar?

Hoe vaak wij langskomen per jaar verschilt per abonnement en soort containers. De basis is dat wij per soort container om de 4 weken langskomen. Voor een Duo-container komen wij 2 keer in de 4 weken langs. Dit betekent dat we tussen de 12-14 keer langskomen per container in een jaar.

Bij een Lite abonnement komen wij om de 8 weken per soort container. Het is erg geschikt voor mensen die niet veel afval weggooien en daarom niet last hebben van een hele vieze bak. We komen namelijk per container 6 keer langs in een jaar. Een Lite abonnement is af te sluiten voor elk soort container.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang!

10% korting

Op een jaar abonnement van Cleanprofs!