Service & meer

Verduurzamen
Jaarthema 2023

De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbij gevlogen. Maar 2023 het heeft nog veel meer in petto voor ons.

‘Nóg meer verduurzamen’:
het jaarthema voor Cleanprofs

Verduurzamen; Een onderwerp dat steeds belangrijker wordt. Want de wereld om ons heen veranderd. Voornamelijk het milieu blijft hier niet ongeschonden in. Dit raakt ons diep. Als bedrijf zetten wij alles op alles om te verduurzamen op elke wijze mogelijk. Verduurzamen staat voor ‘het milieu weinig belasten’. Samen kunnen wij een positieve impact hebben op de wereld en haar natuur. Op deze wijze gaan wij dit doen:

  1. Normaal gesproken reinigen we 150 containers met 1 lading spoelwater. Dit gaan wij verlengen naar 250 reinigingen om water te besparen. Ook rijden we op deze manier minder vaak op en neer naar de vestigingen, waardoor onze CO2-uitstoot verminderd.

  2. We hebben onze planning volledig geoptimaliseerd, waardoor de slimste routes voor onze reinigers zijn ontwikkeld. Op deze wijze verminderen wij onze CO2-uitstoot en gaan we efficiënter om met onze middelen.

  3. We zijn bezig ons filtersysteem aan te passen. Hierdoor kunnen we al het vuil, vet, olie en overige resten die uit de containers komen nog beter opvangen. Zo komen er minder vervuilende stoffen in het rioleringssysteem terecht.

Wij werken erkend-duurzaam.

Wist je al dat wij met trots het icoontje van Groene Zaken dragen? Als een bedrijf hun werkzaamheden op een milieuvriendelijke wijze uitvoeren, worden zij als duurzaam erkend door Groene Zaken.

Hoe wij duurzaam te werk gaan? Voor het reinigen van de kliko’s gebruiken wij koud water (met citroenextract voor de frisse geur). In koud water lossen vet en oliën goed op en kunnen deze makkelijker door onze filtersystemen opgevangen worden. Zo komen deze stoffen niet in het rioleringssysteem terecht, maar kunnen wij deze op een verantwoorde wijzen scheiden. Ook hoeven wij geen water te verwarmen voor de reinigingen, wat veel energie bespaart. Daarnaast reinigen onze wagens nu inmiddels 250 containers met 1 lading spoelwater. Zo verspillen we dus niet onnodig water.

Verder maken we ook gebruik van een milieuvriendelijk schoonmaakmiddel. Dit is erg belangrijk voor het verwijderen van de middelen uit het rioolwater. Het lukt namelijk niet altijd om alle schoonmaakstoffen volledig te verwijderen uit het water. Doordat we de juiste hoeveelheid schoonmaakmiddel gebruiken, en soms zelfs minder gebruiken, ontlasten wij de rioolzuivering. Ook is ons schoonmaakmiddel zonder VOS uitstoot, wat betekent dat het geen CO2-uitstoot. Daarom draagt het niet bij aan smogvorming. Daarbij krijgen we het schoonmaakmiddel op grote schaal binnen, waardoor wij deze kunnen aftappen. Dit vermindert onze productie van plasticafval enorm.

We zijn blij dat wij het icoontje mogen dragen!

Cleanprofs =
WWF Business Supporter!

Onze passie voor de natuur en het milieu blijft onze motivatie. Daarom zijn wij Business Supporter van WWF! “Be one with nature. De wereld ‘Nature Positive’ maken. Van natuurverlies naar natuurwinst, zo snel mogelijk.”. Dat is waar WWF voor staat en daar staan wij hélemaal achter!

WWF zet zich in voor de dieren en de natuur. Al vanaf het begin dragen zij de panda als hun symbool. Dit symbool staat voor hun positieve werk voor en in de natuur. Het geld dat WWF inzamelt gaat naar natuurbehoud projecten, overal ter wereld.

Als bedrijf maken wij ons milieu-impact zo klein mogelijk door verduurzaming. Daarnaast doneren wij ook jaarlijks een deel van onze omzet aan WWF. Hierdoor mogen wij meewerken aan de missie van WWF, namelijk de wereld leefbaar maken voor iedereen. En dat kan, als we er samen voor kiezen! Om dit proces te versnellen hebben wij voor dit jaar een nieuwe stap gemaakt: Elke 2,5% van de abonnementskosten van elke Cleanprofs klant doneren wij aan WWF!

Tips over hoe jij ook kan helpen? Klik op deze link voor tips van de WWF.

Meld je aan op onze nieuwsbrief en ontvang!

10% korting

Op een jaar abonnement van Cleanprofs!