Service & meer

Hoofdkantoor Cleanprofs Wateringen

Nieuws

Vier kliko's met verschillende kleuren op een rij op de stoep
Februari 2018. Wateringen is weer een innovatieve onderneming rijker. Begin dit jaar vestigde Cleanprofs namelijk haar hoofdkantoor in Wateringen. Cleanprofs opereert door heel Nederland voor de reiniging van kliko’s. Voorkomen van milieuschade en kostenbesparing staan daarbij centraal. De shirstsponsor van Willem II biedt op het kantoor in Wateringen werkgelegenheid aan vijftig medewerkers.

Naast het hoofdkantoor zijn ook de klantenservice, werkplaats, het innovatielab en het servicepunt voor de Randstad in Wateringen gevestigd. “We zitten hier prachtig centraal en kunnen op deze locatie meerdere functies samen brengen. We hebben 7 servicepunten in Nederland. Totaal werken er meer dan honderd mensen bij Cleanprofs, waarvan ongeveer de helft in Wateringen. Al die mensen worden centraal vanuit Wateringen aangestuurd.”, licht directeur Arie Kwakernaat zijn keuze voor het Westland toe. “Dagelijks verzorgen wij tussen de 8000 en 12000 reinigingen door heel Nederland. Centraal staan voor ons efficiëntie en het milieu, zo werken we bijvoorbeeld met eigen bronwater en gebruiken we bij de reiniging geen chemicaliën.”.

Innovaties in Wateringen

In Wateringen is inmiddels ook een eigen waterbron aangeboord, zodat geen gezuiverd drinkwater wordt verspild voor de reiniging van kliko’s van consumenten in de Randstad. Maar Cleanprofs denkt vanuit Wateringen verder over oplossingen voor de consument op het gebied van milieu en kostenbesparing. Kwakernaat: “Ogenschijnlijk is het reinigen van een kliko niet zo ingewikkeld. Een gemiddelde consument met een hogedrukreiniger en een borstel kan het zelf best. Maar het is een vervelend en vies klusje dat je echt maandelijks moet bijhouden. Wij nemen je dat voor een paar euro per reinigingsbeurt uit handen. Om nog maar te zwijgen over de milieuschade, want je verspilt als particulier al snel 20 tot 40 liter gezuiverd drinkwater per kliko-reiniging, ongeveer net zoveel als een douchebeurt. En het gebruikte wasmiddel komt rechtstreeks in het oppervlaktewater. Wij heten niet voor niets Clean-PROFS, dus wij hebben dit proces bestudeerd en verregaand geprofessionaliseerd. We werken als gezegd met eigen bronwater, maar het reinigingsproces wordt ook volledig computergestuurd, met sensoren die voortdurend de reinigingskwaliteit bewaken en waterverspilling voorkomen. En we zijn steeds bezig meer oplossingen te bedenken voor kostenbesparing in en om het huis door in collectiviteit complexe werkzaamheden uit te voeren. Centraal staat daarbij een schoner milieu. Die innovaties gaan we ook hier in Wateringen verder ontwikkelen en testen. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen, maar we denken bij die innovaties verder dan reiniging…”.

Marktleider word je niet in 1 dag…