Service & meer

Samen werken aan groene wereld

Vier kliko's met verschillende kleuren op een rij op de stoep
Maatschappelijk verantwoord ondernemen: Een term die tegenwoordig veel wordt gebruikt in de ondernemerswereld. Maar is duurzaam bezig zijn alleen voor bedrijven? Wij vinden van niet! Daarom vertellen we in dit artikel wat de voordelen zijn van duurzaam handelen en waarom dit zo belangrijk is.

 

Het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen

Honderden jaren geleden dachten mensen al na over de relatie tussen economie, ethiek en milieu. Maatschappelijk verantwoord ondernemen; vandaag de dag beter bekend als MVO, is een duurzame ondernemingsvorm waarbij balans essentieel is. Bedrijven die MVO ondernemen stellen de Triple P centraal: people (sociaal), planet (ecologisch) en profit (economisch). De aarde raakt uitgeput door het gedrag van mens en bedrijf: Daarom is het belangrijk dat wij dit groeiende probleem niet verminderen, maar oplossen.

Geef het goede voorbeeld

De Nederlandse overheid is actief bezig met het stimuleren van MVO. Jaarlijks worden er 500 bedrijven onderzocht, dit wordt ook wel de Transparantiebenchmark genoemd. Daarnaast heeft zij MVO Nederland opgericht, een kennis- en netwerkorganisatie waarin ondernemingen samen zoeken naar een oplossing voor grote maatschappelijke problemen. Steeds meer bedrijven zetten de stap, zo ook Cleanprofs zelf. Wij ondernemen duurzaam door het gebruik van koud water zonder chemicaliën. Ons geautomatiseerde filtersysteem scheidt vetten en vuilresten van water waardoor het water kan worden hergebruikt. Het water is zo schoon dat wij dit terug mogen storten in het regenwaterriool.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is geen doel, maar een proces

Wij bepalen de toekomst

Duurzaam leven en ondernemen is niet alleen voor grote bedrijven, maar ook voor ons. We worden met z’n allen steeds bewuster van de huidige staat van de aarde en daar moeten we iets mee doen. Elkaar helpen bewust worden is een goed begin, maar het beste begin is natuurlijk bij jezelf! Pak bijvoorbeeld vaker de fiets, was vaker zonder sopje of scheidt zo nu en dan uw afval, al is het maar op kleine schaal.

Marktleider word je niet in 1 dag…