Service & meer

Schoon huis leidt tot innerlijke rust

Vier kliko's met verschillende kleuren op een rij op de stoep
Schoonmaken: Een klus die de meeste mensen vaak liever uitstellen. Verjaardagen, afspraken, we hebben het er maar druk mee. En dan staan er ook nog een vieze vaat en een stinkend toilet te wachten tot u thuiskomt. Het lijkt misschien veel werk, maar goed schoonmaken is zó belangrijk. Wij nemen u even mee in de voor- en nadelen van een schoon huis.

 

Een schoon thuis is de basis

Ik geef u een rondleiding. Huisvuil en etensresten in de keuken zijn een uitnodiging voor schimmels, bacteriën en mijten. Stof daarentegen komt voornamelijk in de woonkamer voor. Het inademen van stof is onder andere slecht voor je longen, het kan zorgen voor allergie, jeuk en een benauwend gevoel. In de badkamer zijn voornamelijk schimmels de boosdoener, door de vochtige omgeving. Deze zijn slecht voor de huid en de ademhaling. Ten slotte, de slaapkamer. Zeker niet de onbelangrijkste! Daar trekken lakens huidoliën, huidschilfers en vuil aan. Niet zo fris dus!

Schoonmaken zorgt voor een fris gevoel. Het gezegde gaat dat ‘een schoon huis zorgt voor een schoon hoofd’. Iedereen is tegenwoordig al zo druk, thuis hoort u zich daarom te kunnen ontspannen. Een huis is de reflectie van iemands persoonlijkheid. Overigens zorgt een schoon huis voor een voldaan gevoel. Daarentegen kan een vies huis zorgen voor een gevoel van schaamte en bij sommige mensen uiteindelijk zelfs leiden tot sociale isolatie.

Verder kan niet (regelmatig) schoonmaken leiden tot concentratieklachten, vermoeidheid en hoofdpijn. Waarom veel risico lopen als de oplossing zo simpel is?

Oplossingen hoeven niet moeilijk te zijn

Wilt u voorkomen dat Rob Geus bij u thuis op bezoek komt? Haal dan dagelijks een doekje door de keuken, stofzuig regelmatig, maak de badkamer wekelijks schoon en verschoon minstens een keer per week de lakens. Zorg voor genoeg schone lucht door de ramen zo vaak mogelijk open te zetten. Uiteindelijk valt het allemaal wel mee! Niet geheel onbelangrijk; zelf schoonmaken bespaart een hoop geld én is de ideale work-out. Naar de sportschool is dus niet meer nodig. Win-win!

Zo ziet u maar dat een schoon huis niets meer dan voordelen met zich meebrengt. Niet alleen in het huishouden, maar ook in uw leven!

Marktleider word je niet in 1 dag…